4 dages holdbarhed
Kartoffelporresuppe med bacon
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
Klassisk suppe med purløg og bacon topping serveret med lækre surdejsboller.
Klassisk suppe med purløg og bacon topping serveret med lækre surdejsboller.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
- Peber
Bagekartoffel
2 stk
Porre
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Timian
½ pose
Bacon
150 g
Surdejsbolle
2 stk
Purløg, frisk
½ pakke
Creme fraiche
½ dl
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 725 kcal
- Fedt: 28 g
- Kulhydrater: 92 g
- Protein: 26 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Skræl kartofler og skær dem i små tern 1x1 cm. Skær top og bund af porre, skær i skiver og skyl dem grundigt. Pil skalotteløg og hak groft. Varm en gryde op med lidt olie. Steg løg og porre ved middelvarme i 1-2 min. Tilsæt kartoffeltern, bouillon, timian og 5½ dl vand. Kog under låg ca. 12-15 min. til kartoflerne er møre.
Rist bacon sprød på en pande. Lun brødene i en brødrister. Snit purløg fint.
Blend suppen med creme fraiche og smag til med salt og peber. Spæd evt. op med lidt vand, hvis den er for tyk. Hæld suppen i portionsskåle eller dybe tallerkner, kom bacon på toppen og drys med purløg. Servér med brød til.
Håber maden smager!