Karrygryde med linser, cashewnødder og ristet blomkål
30-40
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Karrygryde med linser, cashewnødder og ristet blomkål

Skøn vegetarisk karrygryde med hjemmelavet karrypasta, der giver en god og fyldig sauce med dejlig sprød blomkål toppet med cashewnødder.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • nødder,
  • hvede,
  • cashewnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Blomkål
Blomkål
1 stykke
Bulgur
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Løg
Løg
¼+¼ stk
Cashewnødder
Cashewnødder (Nødder, Cashewnødder)
1 pose
Hvidløg
Hvidløg
1 fed
Tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
Sambal oelek
Sambal oelek
¾ tsk
Spidskommen
Spidskommen
½ tsk
Karry
Karry
¾ tsk
Ingefær
Ingefær
⅓ stk
Kokosmælk
Kokosmælk
2 dl
Grøntsagsbouillon
Grøntsagsbouillon
½ pose
Honning
Honning
¼ spsk
Røde linser
Røde linser
½ dl
Babyspinat
Babyspinat
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 765 kcal
  • Fedt 36 g
  • Kulhydrater 83 g
  • Protein 26 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Ristet blomkål: Skyl blomkål og del den i små buketter. Læg det på en bageplade med bagepapir og bland med lidt olie og salt. Steg det i ovnen i ca. 20 min.
  3. Bulgur: Kog bulgur i 3½ dl letsaltet vand i 20 min. Sigt evt. overskydende vand fra. 
  4. Karrypasta: Pil løg og kom den ene del i en skål eller minihakker. Tilføj cashewnødder (gem lidt til pynt), hvidløg, tomatpuré, sambal oelek, spidskommen, karry, revet ingefær og lidt salt. Blend alt med en stavblender til en glat masse.
  5. Karrygryde: Skær løg i både. Varm lidt olie op i en gryde og steg løget i ca. ½ min. Tilsat karrypasta og steg videre i ca. 1 min. Tilsæt ½ dl vand, kokosmælk, bouillon og honning. Kog op, tilsæt linser og lad det småkoge i ca. 15 min. til linserne er møre. Husk at røre i gryden undervejs.
  6. Skyl spinat og vend i til sidst sammen med den stegte blomkål. Drys cashewnødder på toppen og servér med bulgur.