Vegetar
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Ovnbagte kartofler, blomkål og kikærter med tzatziki og syltet bolsjebede
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Nødder·
- Cashewnødder
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Sukker
- Salt
- Peber
- Olie
Bagekartoffel
1 stk
Citruskrydderi
½ pakke
Bolsjebede
1 stk
Citron
½ stk
Kikærter
1 dåse
Blomkål
½ stykke
Cashewnødder
½ pose
Skoleagurk
1 stk
Hvidløg
1 fed
Græsk yoghurt
1 dl
Creme fraiche
½ dl
Karry
½ pose
Babyspinat
50 g
Salatost i kryddermarinade
50 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 680 kcal
- Fedt: 32 g
- Kulhydrater: 70 g
- Protein: 29 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Skyl kartoflen og skær i smalle både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend i lidt olie og citruskrydderi. Bag kartoflerne i ovnen ca. 20 min.
Skræl og skær bolsjebede i tynde skiver evt. på mandolinjern. Pres saften af ⅔ af citronen og pisk med 1 tsk sukker og lidt salt. Bland bedeskiverne i og lad det trække.
Si lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Del blomkålen i buketter. Bland begge dele med lidt olie, salt og peber. Tag bagepladen med kartofler ud af ovnen og fordel blomkål og kikærter over kartoflerne. Bag det hele i ovnen yderligere 10-15 min. Kom cashewnødder over grøntsagerne, når der er ca. 4 min. tilbage af bagetiden.
Skyl og riv agurk groft på et rivejern og pres så meget væske ud som muligt. Pil og pres hvidløg. Bland agurk, hvidløg og yoghurt sammen i en serveringsskål. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Bland creme fraiche og karry i en lille skål og smag til med sukker, salt og peber.
Skyl spinaten i koldt vand og bland den med de ovnbagte grøntsager før servering. Top med salattern og currydressing.
Håber maden smager!