Laktosefri
3 dages holdbarhed
Indonesiske frikadeller med peanutsauce og tabouleh
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Gluten·
- Fisk·
- Jordnødder·
- Soja·
- Nødder·
- Sesamfrø·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Sukker
- Salt
- Peber
- Mel
- Olie
Forårsløg
1 bundt
Hakket gris & kalv
300 g
Sojasauce
1½+½ spsk
Spidskommen
¼ tsk
Pasteuriseret æg
½ bæger
Bulgur
125 g
Sesamfrø
1 pose
Kokosmælk
1 dl
Hakkede peanuts
½ pose
Fiskesauce
½ spsk
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Lime
½ stk
Tomat
1 stk
Rød peber
1 stk
Mynte, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 891 kcal
- Fedt: 45 g
- Kulhydrater: 72 g
- Protein: 49 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Skyl og snit forårsløg i tynde skiver. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt 1½ spsk soja, ¼ tsk peber, spidskommen, æg, 1½ spsk mel og halvdelen af forårsløget. Rør farsen godt sammen.
Kog bulgur i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. under låg. Hæld evt. overskydende vand fra og afkøl let.
Varm lidt olie op til middel varme på en pande. Form farsen til valnøddestore boller med hænderne. Tril dem i sesamfrøene og tryk dem godt fast. Steg frikadellerne 8-10 min. til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem jævnligt, så faconen bevares.
Hæld kokosmælk i en gryde og varm op ved middel varme. Tilsæt hakkede peanuts, soja, fiskesauce, ingefær/hvidløg/chili olie, ½ spsk sukker (gerne brun farin) og pres saft af halvdelen af lime i. Rør godt sammen og lad det simre 5-10 min. til det er tykt og cremet.
Skyl tomat, peberfrugt og mynte. Hak mynte fint og skær tomat og peberfrugt i små tern. Bland det hele i bulguren sammen med resten af forårsløget. Tilføj lidt olie og smag til med limesaft, salt og peber.
Servér frikadellerne med tabouleh og spicy peanutsauce.
Håber maden smager!