Indonesiske frikadeller med peanutsauce og tabouleh
25-35
3 dages holdbarhed

Indonesiske frikadeller med peanutsauce og tabouleh

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • jordnødder,
  • soja,
  • nødder,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Olie

Det skal du bruge

Forårsløg
Forårsløg
1 bundt
Hakket gris & kalv
Hakket gris & kalv
300 g
Sojasauce
Sojasauce (Soja)
1½+½ spsk
Spidskommen
Spidskommen
¼ tsk
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Bulgur
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pose
Kokosmælk
Kokosmælk
1 dl
Hakkede peanuts
Hakkede peanuts (Jordnødder, Nødder)
½ pose
Fiskesauce
Fiskesauce (Fisk)
½ spsk
Ingefær/hvidløg/chili i olie
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Lime
Lime
½ stk
Tomat
Tomat
1 stk
Rød peber
Rød peber
1 stk
Mynte, frisk
Mynte, frisk
½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 891 kcal
  • Fedt 45 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Fars: Skyl og snit forårsløg i tynde skiver. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt 1½ spsk soja, ¼ tsk peber, spidskommen, æg, 1½ spsk mel og halvdelen af forårsløget. Rør farsen godt sammen.
  2. Bulgur: Kog bulgur i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. under låg. Hæld evt. overskydende vand fra og afkøl let.
  3. Indonesiske frikadeller: Varm lidt olie op til middel varme på en pande. Form farsen til valnøddestore boller med hænderne. Tril dem i sesamfrøene og tryk dem godt fast. Steg frikadellerne 8-10 min. til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem jævnligt, så faconen bevares.
  4. Spicy peanutsauce: Hæld kokosmælk i en gryde og varm op ved middel varme. Tilsæt hakkede peanuts, soja, fiskesauce, ingefær/hvidløg/chili olie, ½ spsk sukker (gerne brun farin) og pres saft af halvdelen af lime i. Rør godt sammen og lad det simre 5-10 min. til det er tykt og cremet.
  5. Tabouleh: Skyl tomat, peberfrugt og mynte. Hak mynte fint og skær tomat og peberfrugt i små tern. Bland det hele i bulguren sammen med resten af forårsløget. Tilføj lidt olie og smag til med limesaft, salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med tabouleh og spicy peanutsauce.