Svinekoteletter med bagte rødbeder og timiankartofler
20-30
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Svinekoteletter med bagte rødbeder og timiankartofler

Velsmagende ret for hele familien med honningbagte rødbeder, stegte svinekoteletter og timiankrydrede kartofler - serveres med creme frisk urtesauce.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rødbede
1 stk
Honning
1 spsk
Bagekartoffel
2 stk
Timian, frisk
½ pakke
Koteletter
300 g
Bredbladet persille
½ pakke
Hvidløg
½ fed
Forårsløg
½ bundt
Lime
⅓ stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 688 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 59 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Bagte rødbeder: Skræl rødbede og skær i tynde stave ca. 2x1 cm TIP: Brug gerne engangshandsker for det farver meget. Læg det i et ovnfast fad med bagepapir og vend med honning, 1 tsk olie, salt og peber. Sæt fadet i ovnen og bag dem ca. 25 min. så de stadig har lidt bid.
  3. Timiankartofler: Skyl kartoflerne og skær i skiver på ca. 1 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt dem i ovnen sammen med rødbederne.
  4. Forberedelse: Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med lidt salt. Sæt dem til side til de skal steges. Skyl og hak persille. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit forårsløg i tynde ringe. Riv limeskal fint.
  5. Persille/hvidløgsdressing: Bland creme fraiche med halvdelen af persillen, presset hvidløg og ½ tsk limesaft. Smag til med salt og peber og sæt til side til resten af retten er klar.
  6. Kotelettter: Varm olie på en pande ved kraftig varme og brun kødet 1 min. på hver side. Krydr med peber, skru ned til middel varme og steg dem yderligere 2 min. på hver side.
  7. Anret: Vend de færdigbagte rødbeder med forårsløg, resten af persillen, limeskal og 1 tsk limesaft. Servér kartofler og rødbeder med dressing til de stegte koteletter.