Oksetykam med honningbagte gulerødder, dukkah og mynteyoghurt
15-20
5 dages holdbarhed

Oksetykam med honningbagte gulerødder, dukkah og mynteyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du have

Gulerod
2 stk
Skalotteløg
1 stk
Honning
1 spsk
Bulgur (Gluten, Hvede)
125 g
Oksesteg af tykkam
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Mynte, frisk
½ pakke
Hvidløg
1 fed
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Saltede mandler (Nødder)
½ pose
Three spices
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 749 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 70 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft).
  2. Honningbagte gulerødder: Skræl gulerødder og pil skalotteløg. Halvér gulerødder på langs og del løg i kvarte. Læg dem med skærefladen nedad i et ovnfast fad. Bland honning med lidt olivenolie og hæld over. Krydr med salt og peber. Bag i ca. 15 min.
  3. Bulgur: Kog bulgur som anvist på pakken.
  4. Oksetykkam: Kom kødet med lage i en gryde og varm nogle min. Kom tomatpuré ved og lad det koge ind et par min. Smag til med lidt salt og peber.
  5. Mynteyoghurt: Hak mynten fint. Pil og pres hvidløg. Bland begge dele med yoghurt og smag til med salt og peber.
  6. Dukkah: Knus mandlerne på et skærebræt med en kasserole eller morter. Bland det med three spice. 
  7. Anret: Kom mynteyoghurt i bunden af en tallerken. Læg gulerødder og løg med honning ovenpå og drys med dukkah. Kom bulgur ved og placér kødet på bulguren.