Münchner schnitzel med ovnbagte kartofler og cremet gurkensalat med dild
25-35
4 dages holdbarhed

Münchner schnitzel med ovnbagte kartofler og cremet gurkensalat med dild

Bayersk version af schnitzel paneret med sennep og peberrod. Serveret med klassisk tysk agurkesalat med creme fraiche og dild

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie

Det skal du have

Kartofler
400 g
Peberrod frisk (Svovldioxid)
½ stk
Kotelet
2 stk
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Rasp (Gluten, Hvede)
1 pose
Skalotteløg
1 stk
Dild, frisk
½ pakke
Tomat
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 804 kcal
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kartofler: Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Halvér kartofler og fordel på en bageplade med bagepapir. Vend med olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 25 min.
  2. Panering: Skræl og riv peberrod fint. Bank koteletterne flade med en kødhammer. Smør dem på den ene side med sennep og drys med revet peberrod. Kom mel, æg og rasp i hver sin tallerken. Vend forsigtigt kødet først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Sørg for at klappe raspen, så den sidder godt fast.
  3. Münchner schnitzel: Varm en stegepande op med en god sjat olie. Steg schnitzlerne ved middelhøj varme ca. 3-4 min. på hver side. Kom 1 spsk smør på panden det sidste min. af stegetiden. Krydr med salt og peber.
  4. Gurkensalat: Pil skalotteløg og skær i tynde skiver. Skyl tomat og skær i tern. Hak dilden. Skyl agurk og skær i skiver på ca. ½ cm. Bland det hele med hvidvinseddike og creme fraiche. Smag til med salt og peber. 
  5. Anret schnitzlerne på tallerkener og spis dem kartofler og gurkensalat.