Mac&cheese med blomkål og lækker bønnesalat
Vegetar
5 dages holdbarhed

Mac&cheese med blomkål og lækker bønnesalat

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser
Den amerikanske klassiker har fået et sundt twist med blomkål og selvfølgelig masser af ost. Serveret med en fyldig salat med 2 slags bønner. Perfekt til en kødfri dag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mandler
    ·
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Nødder
    ·
  • Selleri
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Smør
Mælk
2½ dl
(Mælk, Laktose)
Blomkål
½ stykke
Pasta
200 g
(Gluten, Hvede)
Revet ost
75 g
(Mælk, Laktose)
Mandelflager
½ pose
(Nødder, Mandler)
Grønne bønner
150 g
Butterbeans
1 dåse
Bladselleri
1 stilk
(Selleri)
Rødløg
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pose
(Sennep, Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 923 kcal
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrater: 122 g
  • Protein: 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
 Smelt 1 spsk smør i en gryde, tilsæt 1½ spsk mel og pisk det godt sammen. Tilfør mælk lidt ad gangen og kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Smag til med salt og peber. Hvis saucen klumper gør det ikke noget, brug en stavblender til at samle den.
 Del blomkålen i mindre buketter. Kom pastaen i vandet, når det koger, kog op igen og lad koge 4 min. Tilsæt blomkål og kog videre 4 min. Hæld det i en sigte, dryp af og hæld derefter blandingen i et smurt ovnfast fad. Fordel bechamelsauce og ⅓ af osten over blandingen, krydr med lidt salt og peber og vend det rundt med en ske, så det hele blandes godt. Drys med resten af osten og mandelflager og sæt i ovnen ca. 20 min.
 Nip imens de grønne bønner og kog 3-5 min. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Hæld væden fra butterbeans, skyl og hæld dem i en skål. Skær de grønne bønner i mindre stykker. Skyl bladselleri og skær i tynde skiver. Pil løg, halvér og skær i skiver. Bland det hele i skålen med butterbeans og hæld vinaigretten over.
Servér den bagte Mac&Cheese med bønnesalat.
Håber maden smager!