Salad de Chèvre Chaud - Lun gedeost på linsesalat med bagte rødbeder, valnødder og figen
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Salad de Chèvre Chaud - Lun gedeost på linsesalat med bagte rødbeder, valnødder og figen

Ingredienser

Allergener
  • Valnødder,
  • laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Det skal du have

Belugalinser
Belugalinser
75 g
Kogte rødbeder
Kogte rødbeder
½ pakke
Rosmarin
½ tsk
Rødløg
Rødløg
1 stk
Hvidvinseddike
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Figen
Figen
1 stk
Hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Dijon sennep
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
½ spsk
Lys balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Gedeost (Mælk, Laktose)
½-1 stk
Surdejsbolle (Gluten, Hvede)
1 stk
Honning
Honning
½ spsk
Valnøddebrud
Valnøddebrud (Nødder, Valnødder)
½ pose
Croutoner
Croutoner (Gluten, Hvede)
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 768 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 82 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Linser: Kog belugalinser efter anvisning på pakken.
  3. Bagte rødbeder: Del rødbederne i både og læg dem i et smurt ovnfast fad. Dryp lidt olivenolie over og drys med rosmarin og salt. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 min.
  4. Grønt: Pil rødløg og skær i tynde skiver. Kom det i en salatskål og blan med lidt hvidvinseddike. Bland sammen med hænderne og lad det trække. Del figen i kvarte. Skyl hjertesalaten og skær i grove stykker. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag.
  5. Dijonviniagrette: Bland dijonsennep, lys balsamico, ½ spsk sukker, 1 spsk olivenolie, 1 spsk vand, lidt salt og friskkværnet sort peber i en lille skål. Blend det sammen med en stavblender eller et piskeris.
  6. Chèvre Chaud: Skær Chèvre (gedeost) i 2 cm tykke skiver TIP: skyl kniven i varmt vand for et jævnt snit. Del bollen, læg dem med snitsiden opad på bagepladen og dryp med rigeligt olivenolie. Læg et par stykker chèvre på hvert brød og dryp med honning. Gratinér højt i ovnen ca. 8 min. til ost og brød har fået en flot farve.
  7. Salade de betterave: Bland kogte belugalinser med bagte rødbeder og dijonvinaigrette i salatskålen. Vend hjertesalat, rødløg, croutoner og valnødder i. Top med figner.
  8. Servér Salade de bettarave med Chèvre Chaud. Et voilà, bon appétit og bonne soirée!