Laktosefri
4 dages holdbarhed
Bouillabaisse - Sydfransk fiskesuppe med fennikel, hvidvin og aioli
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Gluten·
- Fisk·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Løg
½ stk
Gulerod
1 stk
Fennikel
½ stk
Rød chili
½ stk
Hvidløg
1+1 fed
Tomatpuré
½ pakke
Hvidvin cooking wine
1½ pose
Hakkede tomater
1 dåse
Appelsin
½ stk
Hønsebouillon
1 pose
Timian
½ pose
Foccacia brød
1 stk
Laksefilet u. skind (har været frosset)
1 stk
Torskefilet (har været frosset)
1 stk
Aioli
1 pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 812 kcal
- Fedt: 41 g
- Kulhydrater: 72 g
- Protein: 39 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Pil og hak løg. Skræl og skær gulerod og fennikel i tern. Hak chili og den første mængde hvidløg fint.
Varm lidt olivenolie op i en stor gryde. Steg løg, gulerod og fennikel ca. 3 min. Tilsæt chili (efter smag), hakket hvidløg og tomatpuré og steg i 1 min. Tilsæt hvidvin, hakkede tomater, presset appelsinsaft, bouillon og 2½ dl vand. Krydr med tørret timian. Bring i kog og lad det simre ca. 10 min.
Pil og pres hvidløg og bland med ½-1 spsk olivenolie. Læg brødet på en bageplade med bagepapir og pensl med hvidløgsolien. Varm midt i ovnen nogle min. til brødet har fået en mere gylden farve.
Skær torsk og laks i mindre stykker. Vend forsigtigt fisken i gryden og lad det simre yderligere 4 min. til fisken er tilberedt. Smag suppen til med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Skær hvidløgsbrødet i grove skiver. Servér bouillabaisse med en klat aioli og hvidløgsbrød.
Håber maden smager!