Frankrig
5 dages holdbarhed
Coq au vin - Kyllingegryde med rødvin, bacon, svampe og kartoffelmos
4.15 (135)
Under 40 min
13 Ingredienser
Vores variation af den franske klassiker, her med udbenet kyllingelår. Rig på smag fra bacon, champignon og masser af rødvin.
Vores variation af den franske klassiker, her med udbenet kyllingelår. Rig på smag fra bacon, champignon og masser af rødvin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Mel
- Smør
- Salt
- Peber
Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Champignon
125 g
Hvidløg
1 fed
Kyllingelårsteak
350 g
Bacon
75 g
Tomatpuré
½ pakke
Timian
½ pose
Rødvin cooking wine
1 dl
Hønsebouillon
½ pose
Mælk
1½ dl
Timian, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 737 kcal
- Fedt: 34 g
- Kulhydrater: 58 g
- Protein: 49 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Skræl og skær i kartoflerne mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand.
Skræl og skær gulerødder i stykker på ca. 2 cm . Pil og halvér skalotteløg. Skær champignon i kvarte og hak hvidløg fint. Del hver kyllingelårsteak i 2 (skær ikke fedtet af, det smelter i gryden og giver god smag). Kom mel på en tallerken og vend kyllingen der i.
Varm en klat smør op i en stor stegepande. Brun kylling i ca. 2 min. på hver side. Tilsæt bacon og steg i yderligere 2 min. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, tomatpuré, tørret timian, salt og lidt friskkværnet sort peber. Steg i yderligere 2 min. Kom rødvin på og lad det simre i ca. 2 min. Tilsæt svampe, bouillon og 1½ dl vand. Lad det hele simre ca. 15 min.
Varm mælk og 1 spsk smør op. Hæld vandet fra kartoflerne og bland mælkeblandingen i. Pisk til en puré med et piskeris eller elpisker. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Hak den friske timian og bland i gryden. Servér coq au vin med kartoffelmos.
Håber maden smager!