Thai taffel
25-35
Laktosefri
Glutenfri
3 dages holdbarhed

Thai taffel

Festlig, farverig bland selv hverdagsmad til den stærke side. Kødet steges med karrypasta og serveres med gulerod, forårsløg, peanuts, sød chilisauce, salatblade og en thai-nudelsalat. Reducer karrypastaen hvis du ikke kan lide maden for stærk.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder,
  • nødder,
  • sesamfrø

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Glasnudler
150 g
Rød karrypasta
1 + ½ tsk
Lime
½ stk
Gulerod
2 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pose
Hjertesalat
1 stk
Forårsløg
½ bundt
Mynte, frisk
½ pakke
Koriander, frisk
½ pakke
Hakkede peanuts (Jordnødder, Nødder)
½ pose
Sød chilisauce
2 pose
Hakket gris & kalv
300 g
Fiskesauce (Fisk)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 822 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 89 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Nudler: Bring rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt nudler, tag gryden fra varmen og lad dem trække i 4 min. Rør undervejs. Hæld nudlerne i en sigte, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  2. Stærk karrydressing: Rør karrypaste (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt), ½ dl vand, 2 tsk olie og 1 spsk limesaft godt sammen til en dressing.
  3. Nudelsalat: Skræl gulerødder og riv dem groft. Vend ⅓ af det og dressing i nudlerne. Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem på nudelsalaten.
  4. Thai taffel: Skyl og tør salat. Skyl forårsløg og krydderurter. Skær forårsløg i skiver og hak krydderurterne groft. Kom det og resten af den revne gulerod, peanuts og sød chilisauce i små skåle.
  5. Karrystegt kød: Varm 1 spsk olie og karrypaste på panden ved høj varme. Lynsteg kødet ca. 2 min så det har skiftet farve. Rør fiskesauce i og steg videre 2-3 min. til det er gennemstegt.
  6. Anret: Kom et par skefulde kød på hvert salatblad og top med lidt af tilbehøret. Servér nudelsalaten som tilbehør.