Oksepolpette med aubergine, bagte kartofler og jordskokker med salsa verde
20-30
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Oksepolpette med aubergine, bagte kartofler og jordskokker med salsa verde

Denne ret er inspireret af det syditalienske køkken.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du have

Bagekartoffel
1 stk
Jordskokker
1 pakke
Rosmarin
1 tsk
Aubergine
1 stk
Hvidløg
1 fed
Mynte, frisk
½ pakke
Hakket oksekød
300 g
Rasp (Gluten, Hvede)
½ pose
Pasteuriseret æg (Æg)
1 bæger
Bredbladet persille
1 pakke
Æbleeddike (Svovldioxid)
2 spsk
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 677 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 49 g
  • Protein 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Kartofler og jordskokker: Skyl og skrub kartoffel og jordskokker. Skær dem i både og vend dem med lidt olivenolie, rosmarin, salt og peber. Fordel det jævnt på en bageplade med bagepapir og bag det i 15-20 min.
  3. Polpette med aubergine: Skyl og skær aubergine i små tern. Kog dem i en gryde med letsaltet vand, der lige dækker dem i 4 min. under låg. Dræn dem og skyl i koldt vand. Pres dem fri for væde. Pil og pres hvidløg. Hak mynten fint. Rør det hele sammen med oksekød, rasp, æg, lidt salt og peber. Varm en stegepande op til middelhøj varme med lidt olie. Form 4-5 små kødboller pr. person og steg dem 6-8 min. på begge sider. Hver side eller i alt?
  4. Salsa verde: Skyl persille og kom det i en stavblenderkop. Tilføj æbleeddike, sennep og samme mængde vand og olivenolie. Blend det glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  5. Servér: Kom salsa verde over polpetterne og spis bagte kartofler og jordskokker til.