Falafel bowl med ajvar-yoghurt og lynsyltede rødløg
20-30
Vegetar
4 dages holdbarhed

Falafel bowl med ajvar-yoghurt og lynsyltede rødløg

Serverét med hvedekerner, vendt med forårsløg, gulerødder, frissé, grønkål og rød spidskål.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du have

Rødløg
1 stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
2 spsk
Hvedekerner (Gluten, Hvede)
125 g
Karry
1 pose
Falafel (Havre)
300 g
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Ajvar
½ pakke
Tomat
1 stk
Bredbladet persille
½ pakke
Nordisk salatmix
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 775 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 99 g
  • Protein 25 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft).
  2. Lynsyltede rødløg: Pil rødløg, halvér og skær i tynde strimler. Kog eddike, 2 spsk sukker, 1 spsk vand og lidt salt op. Kom løgene i lagen og lad det koge i 1 min. Sluk for varmen og lad dem trække.
  3. Hvedekerner: Kog hvedekernerne som anvist på pakken, men tilsæt karry og lidt salt. Hæld vandet fra.
  4. Falafel: Varm falaflerne 10 min. i ovnen.
  5. Ajvar-yoghurt: Bland yoghurt med ajvar og smag til med salt og peber.
  6. Tomatsalat: Skyl tomat og persille. Skær tomat i tern og hak persillen. Bland det sammen med ½ spsk af lagen fra løgene og lidt olivenolie.
  7. Anret: Vend hvedekernerne med salatmix og lidt olivenolie. Fordel det i bunden af serveringsskåle, læg falafler ovenpå og top med tomatsalat. Hæld lagen fra rødløgene. Afslut bowlen med rødløg og en skefuld ajvar-yoghurt.