Psari plaki - Tomatbraiseret torsk med oliven, salatost og citronris
30-40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Psari plaki - Tomatbraiseret torsk med oliven, salatost og citronris

Psari Plaki er en traditionel græsk ret, bestående af bagt fisk i en lækker tomatsauce med grøntsager og krydderurter. Navnet "Psari Plaki" betyder bogstaveligt talt "fisk plaki", hvor "plaki" refererer til en metode, til at tilberede mad i en tomatsauce

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Sukker
  • Peber

Det skal du have

Basmatiris
135 g
Citron
½ stk
Oregano, frisk
½-½ pakke
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Hakkede tomater
1 dåse
Middelhavskrydderi
½ pose
Torskefilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Oliven
½ pakke
Salatblanding
50 g
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
70 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 644 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 70 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Oregano/citronris: Kom basmatiris i en lille gryde. Tilsæt ½ spsk olivenolie og bland rundt. Tilsæt 2½ vand og lidt salt. Bring det i kog, sænk derefter varmen og kog færdig under låg som angiv på pakken. Riv citronskal fint og hak halvdelen af oreganoen fint. Bland de kogte ris med lidt mere olivenolie, citronskal og hakket oregano lige inden servering.
  3. Tomatsauce: Pil løg og hvidløg og hak fint. Varm lidt olivenolie op i en gryde. Sautér løg og hvidløg ca. 5 min. ved middel varme. Tilsæt hakkede tomater, krydderi, ½ tsk sukker og lidt salt. Lad simre ca. 10 min.
  4. Tomatbraiseret torsk: Læg torskefileterne i et ovnfast fad og kom lidt olivenolie over og krydr med salt og peber TIP: hvis din pande/gryde kan gå i ovnen, kan du bare bruge den. Hæld tomatsauce over fisken og fordel oliven rundt om. Bag midt i ovnen ca. 12 min.
  5. Salat: Kom salaten i en skål og vend den med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
  6. Anret: Skær resten af citroen i både. Smuldr drænet salatost over den tomatbraiserede fisk. Top med resten af oreganoen og servér med salat, oregano/citronris og citronbåde.