Kyllingegyros i pitabrød med dildtzatziki, tomatsalat og pommes frites

Grækenland

5 dages holdbarhed

Kyllingegyros i pitabrød med dildtzatziki, tomatsalat og pommes frites

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
En streetfood klassiker der fås over alt fra Thessaloniki til Kreta. Masser af smag fra kødet og friskhed fra salaten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Olie
  • Peber
  • Olivenolie
Hvidløg
1+½ fed
Three spices
½ pose
Timian
½ pose
Kyllingelårsteak
2 stk
Bagekartoffel
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Dild, frisk
½ pakke
Græsk yoghurt
1 dl
(Mælk, Laktose)
Cherrytomater
125 g
Salatblanding
50 g
Rødløg
½ stk
Rødvinseddike
½ spsk
(Svovldioxid)
Pitabrød
2 stk
(Gluten, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 895 kcal
  • Fedt: 30 g
  • Kulhydrater: 105 g
  • Protein: 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
 Pres 1 fed hvidløg i en skål og bland sammen med three spice, tørret timian, ½ tsk salt og 1 spsk olie. Skær kyllingelårsteaks (med eller uden skind) i strimler, kom i skålen og bland godt rundt. Lad det marinere i mindst 15 min. men gerne mere.
Skær kartofler i tynde både/pommes frites. Læg dem i et dørslag og skyl i koldt vand. Tør kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland med lidt olie og salt. Steg i den øverste del af ovnen ca. 20 min.
Riv agurken groft. Pres væden ud og kom agurken i en skål. Hak dild fint. Bland dild, yoghurt, presset hvidløg, salt og friskkværnet sort peber i skålen.
 Skyl tomat og salat. Halvér tomaterne. Pil rødløg og skær i tynde ringe. Kom det hele i en salatskål og bland med lidt olivenolie, rødvinseddike, salt og friskkværnet peber.
Varm lidt olie op i en stegepande ved middelhøj varme. Steg den marinerede kylling ved høj varme ca. 8 min. til den har en god stegeflade og er helt gennemstegt.
Varm pitabrød i ovnen i 2-3 min. Del i halve. Servér kyllingegyros med pommes frites, dildtzatziki, tomatsalat og pitabrød.
Håber maden smager!