Tuna casserole
25-35
5 dages holdbarhed

Tuna casserole

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Mel

Det skal du have

Pasta (Gluten, Hvede)
200 g
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Bladselleri (Selleri)
1 stilk
Fennikel
1 stk
Gulerod
1 stk
Mælk (Mælk, Laktose)
2½ dl
Grøntsagsbouillon
1 pose
Tun i vand (Fisk)
1 dåse
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
100 g
Panko (Gluten, Hvede)
ca. ½ pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 891 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 105 g
  • Protein 56 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Pasta: Sæt pastaen over i letsaltet vand og kog i 11 min. Den skal være lidt al dente. 
  3. Sauce: Pil løg og hvidløg og hak begge dele. Skyl og skær bladselleri og fennikel i tern. Skræl gulerod og skær i små tern. Varm en gryde op med 1 spsk smør. Steg alle grøntsagerne i 4-5 min. Tilsæt 2 spsk mel og steg yderligere 1 min. under omrøring. Tilfør 2 dl vand lidt ad gangen under omrøring. Lad det koge op og tilsæt mælk og bouillon. Kog videre 2-3 min.
  4. Tuna casserole: Hæld væden fra tunen. Vend det i pastaen sammen med saucen og halvdelen af osten. Smag til med salt og peber. Kom det over i et ovnfast fad og drys panko og resten af osten over. Bag i ovnen 8-10 min. til det har fået noget farve.
  5. Tag fadet ud af ovnen og lad det stå i et par min. før servering.