Mexico
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Limemarineret laks og rejer med sorte ris, aguachile salsa og nachos
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Aguachile betyder "chilivand" og er den mexicanske version af ceviche. Her får du laks og rejer marineret i lime, friske grøntsager og en forfriskende og let krydret Aguachile-dressing!
Aguachile betyder "chilivand" og er den mexicanske version af ceviche. Her får du laks og rejer marineret i lime, friske grøntsager og en forfriskende og let krydret Aguachile-dressing!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Krebsdyr·
- Fisk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Olie
Sorte ris
125 g
Laksefilet u. skind (har været frosset)
1 stk
Rejer
170 g
Lime
½+½ stk
Radiser
½ pose
Skoleagurk
1 stk
Rødløg
½ stk
Gulerod
1 stk
Koriander, frisk
½ pakke
Grøn chili
½ stk
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Srirachasauce
1 pakke
Mayonnaise
2 spsk
Nachochips
1 pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 856 kcal
- Fedt: 40 g
- Kulhydrater: 87 g
- Protein: 38 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog risene som anvist på posen.
Skær laksen i tern og hæld væden fra rejerne. Varm en stegepande op til høj varme og tilsæt lidt olie. Steg lakseternene ca. 1-2 min. til de får lidt farve og lige er gennemstegte. Læg laksen i en skål sammen med rejerne. Drys med lidt salt og riv limeskal (kun den grønne) fint over. Vend forsigtigt sammen.
Skyl radiser og agurk. Flæk agurken på langs, skrab den bløde midte ud og gem til senere. Skær resten af agurken og radiserne i skiver. Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skræl gulerod og skær i lange, tynde strimler med en skræller eller ostehøvl.
Skyl koriander og chili. Skær halvdelen af chili i tynde skiver og sæt til side. Kom resten i et litermål sammen med indmaden fra agurken samt saft fra limen, ingefær/hvidløg/chili-olie, ¼ dl vand, ¼ tsk salt, ¼ tsk sukker og halvdelen af korianderen. Blend det hele sammen med en stavblender til en tynd sauce. Smag eventuelt til med lidt mere sukker og salt.
Rør srirachasauce og mayonnaise sammen i en lille skål.
Fordel grøntsagerne og ris på en tallerken. Tilsæt laks og rejer og top med Aguachile-salsa. Tegn med chilimayonnaise og drys med koriander og chiliskiver. Servér nachochips til retten.
Håber maden smager!