Vegetar
3 dages holdbarhed
Svampepizza med gorgonzola og fennikelsalat
4.18 (62)
Under 35 min
11 Ingredienser
Spændende hvid pizza med skøn gorgonzola hvortil der er en frisk fennikelsalat med æbler.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Byg·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Mel
Pizzadej fuldkorn
400 g
Løg
½ stk
Østershatte
100 g
Champignon
125 g
Hvidløg
1 fed
Græsk yoghurt
½ dl
Gorgonzola
75 g
Citron
½ stk
Fennikel
½ stk
Æble
½ stk
Oregano
1 tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 751 kcal
- Fedt: 19 g
- Kulhydrater: 114 g
- Protein: 32 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.
Tag pizzadejen ud af køleskabet ½ time før, hvis der er tid. Tænd ovnen på 220°C (Varmluft) og lad pladerne blive varme i ovnen. Drys lidt mel på køkkenbordet, rul dejen tyndt ud og læg på bagepapir.
Skær løg og svampe i skiver. Varm lidt olivenolie op i en pande og steg løg, svampe og presset hvidløg ved høj varme i 2-3 min. Krydr med salt og peber.
Fordel græsk yoghurt på bundene og herefter de stegte svampe, løg og gorgonzola i små stykker. Træk pizzaen over på de varme bageplader og bag dem i 12-15 min. til osten er smeltet og bunden gennembagt.
Brug evt. et mandolinjern. Fjern kernehuset og skær æble i tern. Bland æble og fennikel i en skål med citronskal og -saft, ½ tsk olivenolie, salt og peber.
Drys den nybagte pizza med oregano og servér med fennikelsalaten.
Håber maden smager!