Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous
Vegetar
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous

3.49 (73)
Under 40 min
12 Ingredienser
Fyldig og velsmagende vegetarret med masser af grøntsager, varme krydderier, soltørrede dadler og couscous inspireret af det marokkanske køkken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Nødder
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Rødløg
1 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
2 stk
Ras el hanout
1 spsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
(Selleri)
Squash
½ stk
Rød peber
1 stk
Honning
1 spsk
Citron
½ stk
Couscous
140 g
(Gluten, Hvede)
Soltørrede dadler
6 stk
Saltede mandler
1 pose
(Nødder)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 697 kcal
  • Fedt: 12 g
  • Kulhydrater: 128 g
  • Protein: 18 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Pil løg, halvér og skær i tynde både. Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i grove stykker ca. 3 cm.
Varm olie op i en gryde. Steg løgene ved middel varme sammen med Ras el hanout krydderi ca. 2-3 min. så de bliver lidt bløde og tager farve. Opløs bouillon i 5 dl kogende vand.
Skyl squash, flæk den på langs og skær den ene del i 3 cm tykke skiver. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i store stykker.
Kom alle grøntsagerne i gryden og vend godt rundt. Riv citronskal ned i gryden og tilsæt 1 spsk citronsaft, honning, 1 dl bouillon, 1 tsk salt og ½ tsk peber og vend godt rundt. Lad det simre under låg for svag varme i 20 min.
Hæld couscous i en skål og tilsæt resten af bouillonen. Læg en tallerken over og lad det trække til resten af retten er klar. Hæld evt. overskydende væde fra inden servering.
Del dadlerne, fjern stenen og hak dem groft. Tilsæt halvdelen til taginen de sidste 10 min. Hak mandlerne groft.
Tjek at grøntsagerne er møre og kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Top taginen med resten af dadlerne og de hakkede mandler og servér med couscous.
Håber maden smager!