Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og brød
5 dages holdbarhed

Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og brød

3.73 (180)
Under 35 min
15 Ingredienser
Den indiske inspiration er tydelig i denne ret med krydrede kødboller, ledsaget af raitha (en dip på yoghurt) serveret med brød og ris

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Olie
Skoleagurk
1 stk
Basmatiris
135 g
Løg
½ stk
Rød chili
½ stk
Ingefær
½ stk
Hakket oksekød
300 g
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Stødt koriander
1 tsk
Pasteuriseret æg
½ bæger
(Æg)
Forårsløg
1 bundt
Koriander, frisk
½ pakke
Yoghurt naturel
1 dl
(Mælk, Laktose)
Tomat
2 stk
Rødvinseddike
2 tsk
(Svovldioxid)
Pitabrød
2 stk
(Gluten, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 971 kcal
  • Fedt: 24 g
  • Kulhydrater: 135 g
  • Protein: 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Du kan også skære agurken i små tern, men del den og fjern den bløde midte først.
Kog ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
Hak løg fint. Fjern frø og frøvægge fra chili og hak fint. Skræl og riv ingefær. Bland kød, rasp, chili, halvdelen af løget, koriander, ingefær, salt og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
Varm olie i en stor pande. Steg kødbollerne ved god varme til de er gennemstegte ca. 8 min. Vend jævnligt.
 Skyl forårsløg og koriander og hak fint. Hæld yoghurt i en skål, vend forsigtigt med agurk og forårsløg og smag til med salt. Drys med koriander (gem halvdelen til pynt).
Skær tomaterne i grove tern. Vend med resten af løget i en skål og dryp med vineddike og 1 tsk olie.
Varm brødene på begge sider på brødristeren.
Drys koriander over kødbollerne og servér med tomatsalsa, brød, ris og raita.
Håber maden smager!