4 dages holdbarhed
MAD TIL 2 DAGE - Feijoada - Brasiliansk gryderet
Ny opskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Her får du ingredienser til at lave en dobbeltportion af den traditionelle gryderet feijoada, der i dag bliver betragtet som nationalretten i Brasilien. Her i vores version med wokstrimler af skinkeinderlår, kidneybønner og forskellige grøntsager.
Her får du ingredienser til at lave en dobbeltportion af den traditionelle gryderet feijoada, der i dag bliver betragtet som nationalretten i Brasilien. Her i vores version med wokstrimler af skinkeinderlår, kidneybønner og forskellige grøntsager.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Fuldkornsris
135 g
Sorte ris
125 g
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Rød peber
2 stk
Champignon
250 g
Strimler af skinkeinderlår
600 g
Hakkede tomater
1 dåse
Røget paprika
1 tsk
Oksebouillon
1 pose
Kidneybønner
1 dåse
Kruspersille
1 pk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 573 kcal
- Fedt:
- 7 g
- Kulhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 50 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kom begge slags ris i en gryde med 5 dl vand og lidt salt. Kog med låg i 30 min. Sluk og lad det trække til resten af retten er færdig. Hæld evt. det overskydende vand fra til sidst.
Pil og hak løg fint og pres hvidløg. Skyl peberfrugt og skær i strimler. Rens champignon og hak dem fint TIP: Du kan bruge en æggedeler til at hakke champignonerne.
Varm lidt olie op i en gryde og brun kødet ved høj varme. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt. Tilføj hakkede tomater, paprika, bouillon og 1½ dl vand og rør godt sammen. Smag til med peber - vent med at tilsætte salt, da bouillonen indeholder salt. Skru ned til middel/lav varme og lad retten simre under låg.
Tag låget af, når der er 8 min. tilbage af risenes tilberedningstid. Hæld væden fra bønnerne og tilsæt til retten. Tilsæt lidt mere vand, hvis du vil have en tyndere konsistens. Smag til.
Skyl og hak halvdelen af persillen og drys den over retten og servér med ris.
Kom risene i Feijoada'en og varm det hele godt igennem i en gryde. Spæd op med lidt vand, hvis den er blevet for tyk. Skyl og hak imens resten af persillen.
Håber maden smager!