Mulligatawny suppe med kylling
5 dages holdbarhed

Mulligatawny suppe

med kylling
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Mulligatawny er en krydret anglo-indisk suppe fra Sydindien. Navnet stammer fra tamilsk og betyder "pebervand." Suppen indeholder typisk grøntsager, kylling og ofte med kokosmælk eller fløde.

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Mel
  • Vand
  • Salt
  • Peber
Hvidløg
2 fed
Løg
2 stk
Gulerod
2 stk
Bladselleri
2 stilk
(Selleri)
Æble
2 stk
Smør
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Mel
1 spsk
(Gluten, Hvede)
Vand
8 dl
Karry
2 pose
Three spices
1 pose
Hønsebouillon
2 pose
Kokosmælk
4 dl
Tomatpuré
1 pakke
Røde linser
½ pose
Kyllingebryst
600 g
Naanbrød
(Gluten, Mælk, Hvede, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 689 kcal
  • Fedt: 27 g
  • Kulhydrater: 63 g
  • Protein: 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
 Pil hvidløg og løg, hak begge fint. Skræl gulerod, skyl bladselleri og æble. Skær de hele i mindre tern. 
 Varm smør op i rumlige gryde. Steg alle grøntsagerne over mellemhøj varm i 5 min, rør hyppigt i gryden. Kom mel på og rør rundt i ½ min. Kom vand, karry, three spice, bouillon, kokosmælk, tomatpùre og røde linser på. Kog det hele i 7 min.  
 Skær kyllingen i tern på ca. 1x1 cm. Kom kyllingen op i suppe og rør rundt så den er godt fordelt. Kog det i yderligere 5 min. Smag det til med salt og peber. 
 Varm naanbrødene i ovnen i ca. 3-5 min. 
Servér suppen med naanbrød til.
Håber maden smager!