Donburi med ponzubagt laks, ingefærsyltet agurk og avocado
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Donburi med ponzubagt laks

ingefærsyltet agurk og avocado
4.44 (142)
Under 35 min
11 Ingredienser
Med marinerede ris, avocado og ingefærsyltet agurk

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Sukker
Risottoris
150 g
Hvidvinseddike
1+½ spsk
(Svovldioxid)
Ingefær
½ stk
Skoleagurk
1 stk
Aioli
½ pakke
(Æg)
Sojasauce
1 spsk
(Soja)
Laksefilet u. skind (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Ponzusauce
½ pose
(Gluten, Soja, Hvede)
Rødkål
½ stykke
Avocado
½ stk
Sesamfrø
1 pose
(Sesamfrø)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 868 kcal
  • Fedt: 44 g
  • Kulhydrater: 80 g
  • Protein: 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 125°C (Varmluft).
 Læg risene i koldt vand i 5 min. Dræn dem, kom i en gryde med 2¼ dl vand og bring i kog. Lad det simre under låg i 10-12 min. til der ikke er mere væske. Bland 1 spsk hvidvinseddike, ½ spsk sukker og lidt salt sammen. Bland forsigtigt marinaden med risene og sæt til side.
 Skræl ingefær og hak det fint. Bland det med hvidvinseddike, 1 spsk sukker og 1 spsk vand i en skål. Skær agurk i tynde skiver, gerne på en mandolin. Kom dem i skålen og lad det trække.
 Kom aioli i en lille skål og smag til med soja.
 Læg laksen i et smurt ovnfast fad og kom ponzu-saucen over. Bag den i ovnen 10-12 min.
 Snit rødkål fint, gerne på en mandolin. Læg det gerne i isvand, hvis du har tid. Del avocadoen, brug en ske til at skrabe kødet ud og skær det i tern.
 Fordel marineret ris i portionsskåle og kom syltet agurk, bagt laks, rødkål og avocadotern ovenpå. Top med aioli, drys med sesamfrø og servér.
Håber maden smager!