Bagte rodfrugter med teriyaki-kyllingespyd og fuldkornsnudler
5 dages holdbarhed

Bagte rodfrugter med teriyaki-kyllingespyd og fuldkornsnudler

3.74 (134)
Under 35 min
11 Ingredienser
Skøn fiberrig ret med bagte rodfrugter med teriyaki-marineret kylling på spyd. Serveres med fuldkornsnudler, frisk dip med forårsløg og lime og et drys sesamfrø. Her er masser af grønt og mindre kød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Rødbede
2 stk
Gulerod
2 stk
Teriyakisauce
½ pakke
(Gluten, Soja, Sesamfrø, Hvede)
Sød chilisauce
2 spsk
Fuldkornsnudler
175 g
(Gluten, Hvede)
Kyllingeinderfilet
300 g
Forårsløg
1 bundt
Græsk yoghurt
1 dl
(Mælk, Laktose)
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pose
(Sesamfrø)
Træspyd
2 stk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 796 kcal
  • Fedt: 24 g
  • Kulhydrater: 88 g
  • Protein: 57 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Skræl gulerødder og rødbeder TIP: Brug handsker, da det farver meget. Skær dem i mundrette tern ca. 3x3 cm. og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 1-1½ spsk olie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen 20-25 min. så de stadig har lidt bid.
Rør teriyaki og sød chilisauce sammen og vend kylling i marinaden. Sæt kyllingen på spyd. Læg spyddene ovenpå rodfrugterne, hæld resten af marinaden over og bag dem med i ovnen de sidste 12 min. Vend dem efter 6 min.
Kog nudler 5 min. i rigeligt vand. Hæld dem i en sigte og skyl kort med koldt vand.
Rens forårsløg og snit fint. Rør yoghurt og forårsløg (GEM lidt til drys) sammen og smag til med skal og saft af lime, salt og peber.
Skær evt. resten af limen i både og servér til.
Håber maden smager!