Bagt fisk med ovnstegte rodfrugter og persillepesto
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Bagt fisk med ovnstegte rodfrugter og persillepesto

3.8 (65)
Under 45 min
8 Ingredienser
Den bagte fisk bliver super lækker og får en dejlig smag med den hjemmelavede persillepesto på toppen. Serveres med bagte rodfrugter og kartofler.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Gulerod
200 g
Pastinak/persillerod
200 g
Kartofler
300 g
Salte mandler
20 g
Solo hvidløg
½ stk
Kruspersille
1 drys
Citron
½ stk
Mørksejfilet (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 611 kcal
  • Fedt: 34 g
  • Kulhydrater: 41 g
  • Protein: 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
 Skræl begge slags rodfrugter og skær i mindre stykker. Del kartoflerne i halve. Bland begge dele med olie, salt og peber. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 min.
 Pil hvidløg og skyl persille. Blend det med ½ dl olie, mandler og revet citronskal til en lind pesto. Smag til med salt og peber.
Læg fisken på bagepapir i et ovnfast fad og buk de tynde ender ind under fisken, så den er nogenlunde lige tyk over det hele. Krydr med salt og peber og smør pestoen på fisken i et jævnt lag.
Sæt fisken i ovnen sammen med rodfrugterne de sidste 12 min.
Skær citron i både og servér fisken med bagte rodfrugter og citronbåde.
Håber maden smager!