Tunfrikadeller med kapersdip og grønt
5 dages holdbarhed

Tunfrikadeller med kapersdip og grønt

3.88 (118)
Under 35 min
11 Ingredienser
En rigtig børnevenlig og nem ret. Tundellerne serveres med grøntsagsstave og en smagfuld dip, der nemt kan tilpasses børnenes ønsker. Dertil små kartofler.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie
Kartofler
400 g
Løg
1 stk
Kapers
½ glas
Creme fraiche
3+2 spsk
(Mælk, Laktose)
Tun i vand
2 dåse
(Fisk)
Timian, frisk
⅓ pakke
Citron
½ stk
Rasp
2+1 pose
(Gluten, Hvede)
Pasteuriseret æg
½ bæger
(Æg)
Gulerod
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 671 kcal
  • Fedt: 15 g
  • Kulhydrater: 80 g
  • Protein: 55 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
Hak løg og kapers fint. Bland halvdelen af løget med kapers og 3 spsk creme fraiche og smag til med salt og peber. Sæt på køl til resten af retten er klar.
Hæld vandet fra tunen og kom det i en skål med resten af løget. Skyl timian og riv bladene af 1 stilk i skålen. Riv citronen og tilsæt ½ tsk citronskal, creme fraiche, første portion rasp, æg, salt og peber. Rør det godt sammen. Form runde kugler af tunfarsen og rul dem i resten af raspen. Opvarm en pande med olie og steg frikadellerne gyldne.
Skræl gulerødder og skær dem i stave. Skær også agurk i stave og citron i både.
Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie og resten af timianbladene. Servér det hele sammen på et stort fad, hvor der kan dyppes i kapersdippen.
Håber maden smager!