Risotto med stegte jordskokker og markchampignon
Vegetar
5 dages holdbarhed

Risotto med stegte jordskokker og markchampignon

3.77 (98)
Under 40 min
13 Ingredienser
Velsmagende cremet risotto med jordskokker og markchampignon og sprød gremolata pangrattato toppet med syltet rødløg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Smør
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Skalotteløg
½ stk
Risottoris
150 g
Hvidvin cooking wine
½ dl
(Svovldioxid)
Grøntsagsbouillon
½ pose
Tanelli ost
2 pakke
(Mælk, Laktose)
Rasp
1 pose
(Gluten, Hvede)
Bredbladet persille
1 pakke
Citron
½ stk
Hvidløg
1 fed
Markchampignon
125 g
Bøgehatte
1 pakke
Jordskokker
1 pakke
Syltede rødløg
½ glas
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 686 kcal
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrater: 112 g
  • Protein: 22 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Pil og hak løg og svits det i lidt olivenolie i en stor gryde ved medium varme 1-2 min. uden det får farve. Tilsæt ris og vend godt rundt. Tilføj hvidvin og lad det koge ind. Opløs bouillon i 5 dl kogende vand. Tilsæt bouillonen til risene lidt ad gangen, så det lige dækker. Lad det koge ind ved medium varme ca. 20 min. så væden opsuges af risene. Riv osten, så den er klar til senere.
 Varm en stegepande op med lidt smør, tilsæt raspen og steg det i 2-3 min. til det er gyldent. Skyl persille og citron og pil hvidløg. Riv skallen af citron og hak persille og hvidløg fint. Bland rasp med persille, hvidløg og citronskal i en skål.
 Klargør svampene og skær dem i halve og skær bunden af bøgehattene. Skyl jordskokkerne grundigt og skær dem i små tern. Varme en stegepande op med lidt olie og ½ spsk smør. Steg jordskokkerne i 5 min. og tilsæt svampene. Steg videre i 3-4 min. til jordskokkerne er møre og gyldne. Smag til med salt og peber samt citronsaft.
 Når risottoen er let al dente blandes den med osten og ¾ spsk smør. Smag til med salt og peber.
Top risotto med pangrattato og servér syltede rødløg til retten.
Håber maden smager!