Koreansk burger med hurtig kimchi

Fusion

4 dages holdbarhed

Koreansk burger med hurtig kimchi

Ny opskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Koreansk inspireret burger med hurtig kimchi og sesam stegte gulerødder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Byg

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Gulerod
200 g
Sambal oelek
1½ tsk
Sesamfrø
1 spsk
(Sesamfrø)
Ingefær
15 g
Spidskål
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Ketchup
1 spsk
(Sennep)
Tomatpuré
2 spsk
Hvidvinseddike
½ spsk
(Svovldioxid)
Hakket oksekød
300 g
Rasp
1 spsk
Sojasauce
½ spsk
(Gluten, Soja, Hvede)
Honning
½ spsk
Burgerbolle
2 stk
(Mælk, Byg, Hvede, Laktose)
Rødløg
½ stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
683 kcal
Fedt:
23 g
Kulhydrater:
75 g
Protein:
44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft). TIP: Du kan også varme brød på brødristeren.
 Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie. Drys ½ spsk sesam over og krydr med salt og peber. Bag dem i 12-14 min.
 Riv ingefær og kom halvdelen i en skål (gem resten til dressingen). Skær spidskålen i tynde strimler og kom den i skålen. Tilsæt presset hvidløg, hvidvinseddike, ½ spsk ketchup, ½ spsk tomatpure, 1 tsk sambal oelek og lidt salt. Rør det hele godt sammen og lad det trække.
 Rist ½ spsk sesamfrø på en tør pande i ca. 2 min. til de får lidt farve. Sæt til side.
 Kom kødet i en skål og tilsæt rasp, ½ tsk sambal oelek, ½ spsk tomatpuré, 1 spsk vand, salt og peber. Rør det sammen og form til bøffer, så de passer til bollerne. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg bøfferne ca. 5 min. på hver side TIP: Kernetemperatur ved stegning af oksekød: Meget rød=54ºC Medium=56-58ºC Gennemstegt=60ºC+
 Rør de ristede sesamfrø, honning, soja, ½ spsk ketchup, 1 spsk tomatpuré og resten af ingefæren sammen i en skål.
 Varm burgerbollerne i ovn eller på en brødrister.
 Pil rødløg og skær i skiver. Byg burgeren op med bøf, løg, kimchi og dressing. Servér med sesamstegte gulerødder.
Håber maden smager!