Vegetar
5 dages holdbarhed
Blomkålsgratin og sprød salat med hasselnøddeflager
3.67 (107)
Under 40 min
8 Ingredienser
Lækker grøn og sund vegetarret fra det klassiske køkken. Til blomkålsgratinen hører en dejlig grøn salat med hasselnøddeflager og en forfriskende citrusvinaigrette, som er et godt modspil til den bløde og blide gratin.
Lækker grøn og sund vegetarret fra det klassiske køkken. Til blomkålsgratinen hører en dejlig grøn salat med hasselnøddeflager og en forfriskende citrusvinaigrette, som er et godt modspil til den bløde og blide gratin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Mælk·
- Nødder
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Blomkål
1 stykke
Rasp
¾ dl
Græsk yoghurt
1½ dl
Muskatnødpulver
¼ tsk
Æg
3 stk
Hjertesalat
1 stk
Hasselnødder i flager
20 g
Citrusvinaigrette
2 spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 569 kcal
- Fedt:
- 34 g
- Kulhydrater:
- 35 g
- Protein:
- 31 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Del blomkål i mindre buketter og kog dem møre i ca. 7 min. dækket med vand tilsat ½ tsk salt. Hæl vandet fra, men gem 2 dl kogevand.
Smør et ildfast fad på ca. 20x20 cm med smør eller olie og fordel ca. halvdelen af raspen rundt i fadet (gem resten til senere), så det nogenlunde dækker både bund og sider. Fordel halvdelen af den kogte blomkål i fadet.
Blend resten af blomkålen med kogevand med en stavblender eller mos med en gaffel. Rør yoghurt i, sammen med muskat, 1 tsk salt og ½ tsk peber.
Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i blomkålsblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Hæld blandingen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af raspen.
Bag gratinen i ovnen i ca. 25 min. Stik i den med en kødnål eller en skarp kniv for at tjekke om den er gennembagt.
Mens gratinen er i ovnen skylles salaten, brækkes i grove stykker og lægges i en skål. Rist hasselnøddeflagerne på en varm, tør pande til de får lidt farve. Hold øje da det går hurtigt. Lad dem køle af. Dryp citrusvinaigrette over salaten, drys med hasselnødder og servér til den varme gratin.
Håber maden smager!