Massaman karry med kylling
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Massaman karry med kylling

3.83 (213)
Under 30 min
13 Ingredienser
Mild og hurtig karry ret. Massaman karry er en sydøst-asiatisk ret med rødder i Indien og det gammel Persien, derfra kommer brugen af kartofler og kanel.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Kyllingebryst
280 g
Limeblad
1 stk
Lime
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Hakkede peanuts
25 pose
(Jordnødder)
Bagekartoffel
1 stk
Citrongræs
½ stilk
Karry
1 spsk
Kokosmælk
2 dl
Kanelstang
1 stk
Koriander
1 drys
Fiskesauce
3 tsk
(Fisk)
Basmatiris
200 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
964 kcal
Fedt:
34 g
Kulhydrater:
112 g
Protein:
53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
 Skræl og skær kartofler i tern 1x1 cm. Pil og skær skalotteløg i både. Varm lidt olie op i en gryde. Rist karryen et par min. Kom kartofler og løg i gryden. Tilsæt kanel, limeblade, fiskesauce og kokosmælk.
 Skær kyllingen i tern. Bank citrongræs med bagsiden af en stor kniv og kom begge dele i gryden. Kog det hele i ca. 15 min.
 Pluk koriander og hak peanuts groft. Pres saft af ½ lime og kom det hele i gryden. Smag til med salt og peber og servér med ris til.
Håber maden smager!