Grillet kylling med aubergine og tahin

Grill

Glutenfri
5 dages holdbarhed

Grillet kylling med aubergine

og tahin
Ny opskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Marokkansk inspireret ret med krydret kylling, bagte auberginer og frisk tahindressing tilsmagt mynte, samt kartofler

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sesamfrø

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
  • Smør
  • Sukker
Kartofler, små
400 g
Bredbladet persille
1 pk
Smør
1 tsk
(Mælk, Laktose)
Aubergine
1 stk
Hvidløg
1½ fed
Olivenolie
1 spsk
Kyllingebryst
280 g
Ras el hanout
½ pose
Citron
½ stk
Mynte, frisk
½ pk
Yoghurt naturel
½ bæger
(Mælk, Laktose)
Tahin
1 spsk
(Sesamfrø)
Hvidløg
Citronsaft
1 spsk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
585 kcal
Fedt:
27 g
Kulhydrater:
44 g
Protein:
43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill ellers tænd ovnen og varm op til 200° varmluft.
 Grill: Bland kartoflerne med lidt olie, salt og peber. Læg dem i en alubakke eller pak dem i pakker med dobbelt stanniol og grill på indirekte varme under låg ca. 20 min. Hold øje med dem, da temperaturen kan variere meget. Gryde: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
 Del aubergine på langs og rids kødet i tern. Pil og pres hvidløg og bland halvdelen (gem resten til senere) med olivenolie og pensl auberginerne. Krydr med salt, peber og lidt sukker. Grill: Steg på indirekte varme til de er møre Ovn: Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag ca. 25 min.
 Del kyllingebryst på langs. Krydr med salt, peber, ras el hanout og riv citronskal over. Grill: Steg på direkte varme ca. 5 min. på hver side. Pande: Varm en (grill)pande op til middelhøj varme med lidt olivenolie. Steg kyllingen lige som på grill.
Skyl og hak mynte fint. Bland det med yoghurt, tahin og resten af hvidløget og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Skyl persillen og hak fint. Skær resten af citroen i både. Bland de færdige kartofler med smør, persille, salt og peber. Kom tahin-dressingen på de bagte auberginer og servér med kylling, kartofler og citronbåde.
Håber maden smager!