Lammeculotte med kartoffelkompot og salat af spidskål, kørvel og spinat
4 dages holdbarhed

Lammeculotte med kartoffelkompot og salat af spidskål, kørvel og spinat

Retten har ingen vurdering
Under 50 min
18 Ingredienser
Flot gæsteret eller ren weekend-forkælelse? Retten er udviklet med afsæt i Det Ny Nordiske Køkken. Lammeculotterne serveres med skysauce, kartoffelkompot og en sprød smagfuld salat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
  • Sukker
Lammeculotte
300 g
Timian, frisk
1 drys
Solo hvidløg
⅓ stk
Lammefond
1 tsk
Skalotteløg
1 stk
Rød balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Honning
2 tsk
Saucejævner
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Høvlet peberod
2 tsk
(Svovldioxid)
Bredbladet persille
1 drys
Spidskål
⅓ stk
Babyspinat
50 g
Kørvel
1 drys
Forårsløg
1 stk
Æbleeddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Grov sennep
1 spsk
(Sennep, Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 717 kcal
  • Fedt: 37 g
  • Kulhydrater: 60 g
  • Protein: 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Tænd ovnen på 180 grader. Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande - start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
Læg culotten i et ildfast fad. Krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
Pil skalotteløg og hak fint. Steg i smør uden det bruner ved svag varm. Tilsæt balsamico vineddike og kog ned til det halve. Tilsæt 2 dl vand, 1 tsk lammefond, stegesaft og honning og kog ind til ¾ mængde. Smag til med salt og peber. Tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
 Kog kartoflerne møre i ca. 12 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og køl af ca. 2 min.
Riv citronskal. Skyl og hak persille. Hak peberrod. Mos kartoflerne groft. Vend med 1 spsk smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber. 
 Skyl spinat. Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand.
Skær forårsløg i fine skiver. Bland 1 tsk æbleeddike, ½ tsk sennep, 1 spsk olie, ½ tsk sukker og forårsløg sammen. Smag til med salt og peber.
Sigt vandet fra det grønne og tør det, evt. i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.
Skær lammeculotten i tynde skiver og servér med salat og kartoffelkompot, drys med hakket persille ved servering. 
Håber maden smager!