4 dages holdbarhed
Lammeculotte med citronrødder og citronhollandaise
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser
En lækker grill- eller ovnstegt lammeculotte serveret med stegte kartoofler og glaserede gulerødder smagt til med rosmarin, timian, citron og hvidløg og toppet med et drys løvstikke. Hertil en lækker citronhollandaise.
En lækker grill- eller ovnstegt lammeculotte serveret med stegte kartoofler og glaserede gulerødder smagt til med rosmarin, timian, citron og hvidløg og toppet med et drys løvstikke. Hertil en lækker citronhollandaise.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
- Sukker
- Olie
- Smør
Kartofler
400 g
Rosmarin, frisk
1 drys
Timian, frisk
1 drys
Lammeculotte
300 g
Laurbærblad
1 stk
Gulerod
350 g
Solo hvidløg
2 stk
Citron
1 stk
Hollandaisesauce
2 dl
Løvstikke
1 drys
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 1346 kcal
- Fedt: 108 g
- Kulhydrater: 57 g
- Protein: 36 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd grillen eller ovn på 200°C varmluft. Skær kartofler i kvarte og læg i en gryde med vand så det lige dækker tilsat ½ tsk salt. Bring i kog og kog 10 min. Hæld vandet fra efterfølgende.
Læg culotten i et smurt ovnfast fad og sæt i ovnen ca. 20 min. Den skal være rosa indeni.
Skræl gulerødder, skær i grove stykker, læg i en lille gryde og dæk med vand. Tilsæt 1 tsk sukker, salt, timian og laurbær. Kog op og lad simre ved middelvarme i 8 min. så de stadig har bid.
Pil hvidløg, del og skær i skiver. Varm en pande op til høj varme med 1 tsk olie og 1 tsk smør. Tilsæt kartofler, hvidløg, rosmarinnåle, skal af ½ citron, salt og peber. Skru ned til middelvarme, når kartoflerne bruner. Vend i dem ca. 10 min.
Varm imens hollandaise i en lille gryde ved middelvarme, tilsæt revet skal af ½ citron og 1 spsk saft. Saucen skal blot varmes igennem, ikke koge kraftigt.
Tag culotten fra ovn/grill og lad den hvile tildækket 5-10 min. Hæld vandet fra gulerødderne og læg dem i en skål. Dryp med lidt olie og citronsaft, drys med groft salt og friskkværnet peber. Top med hakket løvstikke. Skær culotten i skiver og servér med kartofler og citronhollandaise.
Håber maden smager!