Glutenfri
4 dages holdbarhed
Sennepstegt svinekotelet med smørstegt porre og estragonsauce
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Sennep·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
- Peber
- Smør
Kartofler
400 g
Pastinak
1 stk
Porre
1 stk
Citron
½ stk
Estragon, frisk
½ pakke
Letmælk
1 dl
Hønsebouillon
½ pose
Græsk yoghurt
1 dl
Kotelet
2 stk
Sennep
2 tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 723 kcal
- Fedt: 37 g
- Kulhydrater: 56 g
- Protein: 42 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C
Halvér kartoflerne. Skræl og skær pastinakkerne i mindre stykker. Læg begge dele på en bageplade med bagepapir. Bland med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 25 min. Vend rundt i det undervejs.
Del porre på langs og skær i skiver på skrå. Skyl citronen og riv skallen fint. Varm en pande med ½ spsk smør og steg porrerne ca. 5 min. så de er møre men stadig har bid. Krydr med salt og peber og kom dem i en skål sammen med citronskal. Panden skal bruges igen.
Skyl estragon og pluk bladene af stilkene og hak dem fint. Smelt ½ spsk smør i en gryde og tilsæt ½ spsk mel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt bouillon og lidt peber. Lad det småkoge i 4 min. mens du rører i det en gang imellem. Tag det fra varmen og rør græsk yoghurt og estragon i.
Krydr koteletterne med salt og peber og smør dem med sennep. Varm panden op med lidt olie og smør. Steg koteletterne ved middel varme ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegte.
Skær citron i både. Servér koteletterne med smørstegt porre, bagte rodfrugter, estragonsauce og citronbåde til.
Håber maden smager!