5 dages holdbarhed
Andesteg - Dansk friland
Ny opskrift
Under 3 timer
1 Ingredienser
Stor, flot juleand fra dansk opdrætter. Anden har hele livet haft adgang til det fri. Læs kokkens guide til, hvordan du laver den saftigste andesteg med sprødt skind. Tilbehøret skal du selv købe ind. Den vejer ca. 3,3 kg.
Stor, flot juleand fra dansk opdrætter. Anden har hele livet haft adgang til det fri. Læs kokkens guide til, hvordan du laver den saftigste andesteg med sprødt skind. Tilbehøret skal du selv købe ind. Den vejer ca. 3,3 kg.
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
And
1 stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 3298 kcal
- Fedt:
- 324 g
- Protein:
- 95 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tag indmaden ud af anden. Rens anden indvendig og fjerne eventuelle fjerrester der måtte sidde på anden. Skær vingerne af ved det andet led, gem dem til saucen.
Dub anden tør med køkkenrulle og krydder den salt og peber både ind- og udvendig.
Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i både. Fyld æbler og svedsker ind i anden og luk med kødnåle.
Læg anden på en rist over en bradebande og kom 5 dl. vand i bradepanden. Sæt anden i ovnen ved 180° C . Steg i ca. en time hvorefter vandet hældes fra. Steg videre i yderligere 1-1½ time. Dryp gerne anden løbende under stegningen med det fedt der samles i bradepanden. Mærk på lårene om kødet er løst fra benet, eller mål kernetemperatur på 72°C. Lad anden hvile i 20 min. før den skæres ud.
Brun vingerne og halsen i ovnen sammen med 1 løg og 1-2 gulerødder. Sæt det over i en gryde med 4 dl vand og væden fra bradebanden. Lad det koge 1 time.
Tag 4 spsk. fedt fra bradepanden i en gryde og rør 6 spsk. mel i. Sigt lidt af fonden du har kogt og rør til ensartet konsistens. Tilsæt fonden lidt efter lidt og lad det småkoge i 15 min. Smag evt. til med ande-bouillon terning,
Håber maden smager!