Stegte kammuslinger i safransauce
4 dages holdbarhed

Stegte kammuslinger i safransauce

Ny opskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Flotte stegte kammuslinger i cremet safransauce med ørredrogn og lunt brød

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Bløddyr
    ·
  • Byg
    ·
  • Hvede
    ·
  • Rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Safran
0.05 pose
Hvidvin cooking wine
0.5 dl
(Svovldioxid)
Skalotteløg
0.5 stk
Fiskebouillon
0.5 pose
(Fisk, Selleri)
Fløde
1 dl
(Mælk, Laktose)
Dild
1 drys
Brød
2 stk
(Byg, Hvede, Rug)
Kammuslinger
200 g
(Bløddyr)
Ørredrogn
10 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
694 kcal
Fedt:
27 g
Kulhydrater:
85 g
Protein:
28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

TIP: Du kan med fordel tilberede safransaucen dagen før eller om formiddagen. Husk også at tø kammuslingerne op i køleskabet i 1 døgn.

 Bland safran med ½ dl hvidvin og lad det trække indtil hvidvinen skal bruges.
Pil og hak ½ løg fint. Varm 1 tsk olie op i en lille gryde og steg løget ved middel varme (det må ikke tage farve) ca. 1 minut, rør i det undervejs. Tilsæt hvidvin og lad det simre så det koger ind til omkring det halve - ca. 4-5 minutter.
Opløs ½ bouillonterning i 1 dl kogende vand og tilsæt den til gryden, lad simre 3-4 minutter så det koger lidt ind. Tilsæt 1 dl fløde og kog det igennem. Smag til med peber og evt. salt (tjek smagen før du tilsætter salt). Sluk og sæt saucen på køl til den skal bruges hvis du laver den i forvejen.
 Hæld kammuslingerne i en sigte så væden løber fra. Dup dem med køkkenrulle og drys med lidt salt. Læg dem på en tallerken eller spækbræt og rids dem på kryds og tværs i overfladen med en skarp kniv. Skyld og hak dild groft.
 Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lun bollerne 9 minutter, Varm saucen igennem så den er godt varm uden at den koger for meget. Lige inden servering blandes halvdelen af dilden i saucen.
Varm en pande op – evt. en grillpande - tilsæt lidt olie og lad det blive godt varmt. Læg kammuslingerne på panden og steg dem ca. 1 - 1½ min. på hver side, de skal have farve, men må ikke få for meget. Kværn lidt peber over. Del bollerne i grove stykker eller server dem hele til.
 Sæt 2 dybe tallerkner frem (lun dem evt. lidt i ovnen inden). Fordel saucen i tallerkenerne og herefter de stegte kammuslinger. Pynt med dild og ørredrogn. Server med det samme sammen med lunt brød
Håber maden smager!