2 dages holdbarhed
Boller i karry
4.21 (379)
Under 40 min
9 Ingredienser
En rigtig klassiker, som altid smager himmelsk og glæder børn som voksne. Vi har givet den et ekstra pift med friske æbletern.
En rigtig klassiker, som altid smager himmelsk og glæder børn som voksne. Vi har givet den et ekstra pift med friske æbletern.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Gluten·
- Mælk·
- Selleri·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Mel
- Peber
- Salt
- Smør
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
1 stk
Pasteuriseret æg
½ bæger
Sødmælk
1½ dl
Basmatiris
200 g
Grøntsagsbouillon
½ terning
Karry
1 tsk
Æble
2 stk
Mangochutney, stærk
4 spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 996 kcal
- Fedt:
- 27 g
- Kulhydrater:
- 142 g
- Protein:
- 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.
Pil og halvér løg. Hak halvdelen til saucen og riv resten af løget til farsen.
Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt lidt peber, ½ æg og revet løg. Tilsæt ¼-½ dl mel. Rør herefter ½-¾ dl mælk i. Stil farsen i køleskabet til den skal bruges.
Kog 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad dem hvile til retten er færdig. Kog vand til bouillonen i en el-kedel, og opløs ½ terning i 2½ dl vand.
Svits det hakkede løg i 15 g smør sammen med 1 tsk karry i en gryde eller dyb pande. Rør 1½ spsk mel i og kom bouillon i under piskning. Tilsæt 1 dl mælk. Krydr med salt og peber. Spæd med lidt kogende vand hvis sovsen bliver for tyk.
Form farsen til 10 kødboller og kom dem i saucen (de skal ikke forkoges men koges i saucen). Kog dem i saucen ved svag varme under låg i ca. 12 min. til de er gennemkogte, vend dem af og til. Smag saucen til med salt og peber.
Skræl imens æblerne, skær dem i tern og kom ternene i saucen og kog med de sidste 5 minutter.
Servér boller i karry med kogte ris og mangochutney.
Håber maden smager!