Grove pølser med grov mos, en belgisk egnsret
4 dages holdbarhed

Grove pølser med grov mos, en belgisk egnsret

3.87 (91)
Under 35 min
10 Ingredienser
Retten hedder oprindeligt The Stoemp og er en typisk ret fra Bruxelles i Belgien. Retten består af en kartoffelmos som mixes med forskellige grøntsager, i denne version er det gulerødder og spinat. Hertil slagterens store grove pølser af velfærdsgris og en let løgsauce smagt til med sennep. MUMS!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri
    ·
  • Sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
200 g
Hvidløg
1 fed
Babyspinat
75 g
Skalotteløg
2 stk
Grov grillpølse
3 stk
Oksebouillon
½ terning
(Sennep)
Sennep
1 spsk
(Sennep)
Muskatnødpulver
½ tsk
Ketchup
4 tsk
(Selleri)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 842 kcal
  • Fedt: 49 g
  • Kulhydrater: 73 g
  • Protein: 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløg. Kog kartofler, gulerødder, hvidløg i vand så det dækker ca. 20 minutter til det er helt mørt.
Skyl spinaten. Smelt lidt smør eller olie i en lille gryde og tilføj spinat og lad det simre 1-2 minutter. Sæt til side til senere.
Pil løgene og hak dem fint. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 2 dl vand.
Steg pølserne ved medium varme i lidt fedtstof på en slip-let pande ca. 12 minutter, vend dem jævnligt. Tag dem af panden og hold dem lune. Vask ikke panden.
Tilsæt lidt fedtstof og løgene til panden og lad dem stege uden at de tager for meget farve ved medium varme 1-2 min. Tilsæt bouillon og lad simre 3-4 minutter. Tilsæt 1 spsk sennep og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, behold hvidløget i og mos det hele groft. Tilsæt 1 spsk smør eller olie og smag til med ½ tsk muskatnød, salt og peber. Tilsæt spinaten og vend det hele godt sammen.
Servér de stegte pølser med mos, løgsauce og sennep og ketchup.
Håber maden smager!