5 dages holdbarhed
Köfte med tabouleh og tahindip
4.02 (66)
Under 30 min
12 Ingredienser
Dejlige oksekødsdeller med mild krydring af kanel og hvidløg, som de fleste børn kan lide. Serveret med frisk tabouleh og cremet tahindip (tahin er en sesampasta).
Dejlige oksekødsdeller med mild krydring af kanel og hvidløg, som de fleste børn kan lide. Serveret med frisk tabouleh og cremet tahindip (tahin er en sesampasta).
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Sesamfrø·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
Hakket oksekød
275 g
Hvidløg
1 fed
Stødt kanel
½ tsk
Rødløg
1 stk
Kruspersille
1 drys
Bulgur
175 g
Agurk
¾ stk
Tomat
1 stk
Citron
½ stk
Yoghurt naturel
3 spsk
Tahin
1½ spsk
Pinjekerner
1½ spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 744 kcal
- Fedt:
- 28 g
- Kulhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 49 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil og hak løget fint. Skyl og hak persille.
Bland kødet med 1 fed presset hvidløg, ½ tsk kanel, halvdelen af det hakkede løg (gem noget til tabouleh), hakket persille (gem lidt til drys), salt og peber.
Form 4 aflange frikadeller. Læg på bagepapir på en bageplade. Bag i ovnen ca. 12 min.
Kog 175 g bulgur i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 12 min. Skyl agurk og tomat, skær tomat og ¾ agurk i små tern.
Bland ½ spsk citronsaft og 1 spsk olie med tomat, agurk og resten af det hakkede løg. Smag til med salt og peber. Til tabouleh blandes grøntsagerne med bulgur, eller servér hver for sig.
Bland 3 spsk yoghurt og 1½ spsk tahin i en skål. Smag til med ½ spsk citronsaft, ½ tsk sukker, salt og peber.
Drys köfte med persille og pinjekerner, servér med tahindip og tabouleh.
Håber maden smager!