5 dages holdbarhed
Nydansk paella med wokstrimler, rejer og porrer
Ny opskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
En fordansket udgave af den spanske paella. Nyd et sandt smagspotpourri fra de mange ingredienser - skønne grøntsager, gurkemeje, skinkekød, rejer og naturligvis safran.
En fordansket udgave af den spanske paella. Nyd et sandt smagspotpourri fra de mange ingredienser - skønne grøntsager, gurkemeje, skinkekød, rejer og naturligvis safran.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Krebsdyr·
- Soja·
- Selleri
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Porre
1 stk
Rød peber
⅔ stk
Skalotteløg
1 stk
Gurkemeje
1 tsk
Grøntsagsbouillon
1 terning
Vildrisblanding
2 dl
Safran
0.05 pose
Ærter
100 g
Bredbladet persille
1 drys
Rejer
125 g
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Sojasauce
2 tsk
Hvidløg
1 fed
Citron
½ stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 803 kcal
- Fedt:
- 18 g
- Kulhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 62 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Rengør porren og skær den i tynde skiver og skær ½ peberfrugt i tern. Hak skalotteløg fint og rist løg i 1 spsk olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt porre, peberfrugt og 1 tsk gurkemeje og rist det et par minutter.
Kog 5 dl vand og opløs 1 bouillonterning i det kogende vand. Tilsæt 2 dl ris, safran og 4 dl bouillon til grøntsagerne og rør godt rundt. Læg låg på, skru ned til lav varme og lad det simre ca. 12 minutter. Rørt i det jævnligt.
Spæd op med mere vand hvis du synes det bliver for tørt.
Dup wokstrimlerne tørre med køkkenrulle. Kom 2 tsk olie på en meget varm wok eller pande, tilsæt wokstrimlerne og brun dem på alle sider 1-1½ minut. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen.
Kom rejerne på panden med kødet. Tilsæt 2 tsk soja, 1 fed presset hvidløg og revet citronskal fra ½ citron.
Bland kød og rejer i risblandingen. Varm godt igennem 1-2 minutter og smag til med salt og peber. Pynt med hakket persille og server.
Håber maden smager!