Glutenfri
5 dages holdbarhed
Kylling tikka masala Tanzania style
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser
Retten er inspireret af både det indiske og afrikanske køkken med masser af knald på krydderierne og en forrygende smag fra ingefær, kanel og kardemomme og selvfølgelig det klassiske, indiske tikka masala krydderi.
Retten er inspireret af både det indiske og afrikanske køkken med masser af knald på krydderierne og en forrygende smag fra ingefær, kanel og kardemomme og selvfølgelig det klassiske, indiske tikka masala krydderi.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Sukker
- Olie
Ingefær
½ stk
Hvidløg
2 fed
Tikka masala krydderi
2 spsk
Yoghurt naturel
¾ dl
Kyllingebryst
280 g
Løg
½ stk
Karry
1 tsk
Stødt kanel
½ tsk
Rosiner
1 pose
Fuldkornsris
135 g
Hønsebouillon
½ pose
Rød chili
½ stk
Tomatpuré
2 pakke
Kardemomme
½ tsk
Hakkede tomater
½ dåse
Piskefløde
1¼ dl
Koriander, frisk
1 pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 802 kcal
- Fedt: 31 g
- Kulhydrater: 84 g
- Protein: 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 185°C (Varmluft).
Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge fint. Bland halvdelen med tikka masala og yoghurt i en skål.
Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
Hak løg fint. Steg med resten af hvidløg og ingefær i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner og steg videre et kort øjeblik under omrøring. Tilsæt ris, bouillon og 3½ dl vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
Skyl og hak chili fint TIP: fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt. Steg tomatpuré i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde. Smag til med salt og sukker og vend kyllingen i til sidst.
Skyl og hak koriander groft. Servér Tikka masala med ris pilaf og et drys koriander.
Håber maden smager!