Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed
Indisk kylling i tomat-auberginesauce med hvedekerner
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne lækre ret inspireret af det indiske køkken med kyllingelår uden ben i krydret og fyldig tomat-auberginesauce serveret med hvedekerner. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne lækre ret inspireret af det indiske køkken med kyllingelår uden ben i krydret og fyldig tomat-auberginesauce serveret med hvedekerner. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Nødder·
- Hvede·
- Cashewnødder
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
- Peber
Løg
2 stk
Hvidløg
2 fed
Aubergine
1 stk
Ingefær
1 stk
Hønsebouillon
1 pose
Kyllingelårsteak
4 stk
Garam masala
1 spsk
Karry
2 tsk
Cherrytomater
1½ dåse
Hvedekerner
250 g
Creme fraiche
1¾ dl
Lime
¾ stk
Koriander, frisk
1 pakke
Cashewnødder
1½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 773 kcal
- Fedt: 35 g
- Kulhydrater: 66 g
- Protein: 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, halvér og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær. Opløs bouillon i 4 dl kogende vand.
Varm lidt olie til god varme i en rummelig stegegryde og brun kyllingestykkerne af. Krydr med salt og peber og læg stykkerne til side på en tallerken.
Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær, garam masala og karry og steg 4 min. Kom kyllingen tilbage i gryden og tilsæt cherrytomater og bouillon. Lad retten simre i ca. 25 min. til kyllingen er mør.
Skyl imens hvedekerner grundigt i koldt vand, kom i en sigte og dryp af. Kom hvedekerner i en gryde med 8 dl vand og lidt salt. Kog spelten i 12 min. under låg, sluk og lad det trække under låg til det skal bruges. Hæld evt. overskydende vand fra.
Kom til sidst creme fraiche i saucen og smag til med salt og limesaft. Drys med koriander og servér retten med hvedekernerne og cashewnødder.
Varm resten af kyllingegryden ved medium varme ca. 15 min. Hæld kogende vand over resten af perlespelten og lad trække. Hæld vandet fra i en sigte lige inden servering. TIP: Du kan også blande hvedekerner i saucen og varme det sammen.
Håber maden smager!