Laks med lynstegte grøntsager, bulgur og lime-dild sauce
4 dages holdbarhed

Laks med lynstegte grøntsager, bulgur og lime-dild sauce

4.13 (102)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ovnstegt laks med masser af lynstegte grøntsager serveret med bulgur og en lækker frisk sauce med creme frisk, lime og dild. Nemt og hurtigt på en hverdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Bulgur
125 g
(Gluten, Hvede)
Laksefilet u. skind (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Lime
1 stk
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Dild, frisk
½ pakke
Bladselleri
1 stilk
(Selleri)
Rødløg
1 stk
Gul peber
1 stk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 689 kcal
  • Fedt: 33 g
  • Kulhydrater: 60 g
  • Protein: 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
Kog bulgur i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. under låg. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig. Hæld evt. overskydende vand fra.
 Læg laksestykkerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber. Riv skal af ½ lime, pres saften og sæt til side. Skær den anden halve lime i tynde skiver og læg dem taglagt på laksestykkerne. Bag laksen i ovnen i 15 min.
 Rør creme fraiche med fintklippet dild og revet limeskal og smag til med lidt salt og peber.
 Skær bladselleri i skiver på skrå. Pil løg og skær i tynde både. Fjern kerner og skær peberfrugt i strimler. Varm olie i en wok eller på en pande og svits grøntsagerne 4 min. under omrøring. Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber. TIP: Bland grøntsagerne med bulgur inden servering.
Servér limebagt laks med bulgur, lynstegte grøntsager og lime-dild sauce.
Håber maden smager!