4 dages holdbarhed
Moussaka Moderne
Ny opskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
En utrolig populær ret fra Grækenland i en ny, lækker og fedtfattig version, som er nem at tilberede.
En utrolig populær ret fra Grækenland i en ny, lækker og fedtfattig version, som er nem at tilberede.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Aubergine
⅔ stk
Pasteuriseret æg
1 bæger
Rasp
40 g
Gulerod
200 g
Champignon
125 g
Squash
⅓ stk
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Hakket oksekød
300 g
Græsk krydderiblanding
1 spsk
Hakkede tomater
200 g
Salatmix Napolitana
40 g
Yoghurt naturel
1 dl
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 557 kcal
- Fedt:
- 22 g
- Kulhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 45 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 220 grader og dæk en bageplade med bagepapir. Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm. Pisk æg og 1 spsk vand sammen og hæld det på en tallerken. Strø rasp på en tallerken og bland det med ½ tsk salt.
Dyp aubergineskiverne på begge sider, først i ægge-blandingen og så i raspen. Læg skiverne på bagepladen og stil pladen i midten af ovnen, hvor de skal bages ca. 10 min. på hver side.
Riv gulerødder groft. Skær champignoner i skiver, skær ½ squash i små tern og hak løg og 1 fed hvidløg fint.
Varm olie i en sautérpande og svits champignon, squash, gulerod, løg og hvidløg sammen i ca. 2 min. Tilsæt kødet og svits det, til det har taget farve. Tilsæt 1 spsk græsk krydderi og smag til med salt og peber. Tilsæt 200 g tomater under omrøring og lad retten simre under låg i ca. 8 min. Justér smagen med salt og peber.
Skyl salaten. Læg aubergineskiverne på middagstallerkener og fordel kødet herpå. Servér med yoghurt og salat.
Håber maden smager!