Grill
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Grillspyd med oksekød, blomkål i estragonfløde og grovfritter
Ny opskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Grillspyd er altid populære. Her er det oksekød, der er sat på spyd med peberfrugt og løg. Den cremede blomkål i estragonfløde er overraskende lækker som tilbehør sammen med de klassiske grovfritter. Retten kan også laves i ovn.
Grillspyd er altid populære. Her er det oksekød, der er sat på spyd med peberfrugt og løg. Den cremede blomkål i estragonfløde er overraskende lækker som tilbehør sammen med de klassiske grovfritter. Retten kan også laves i ovn.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mælk·
- Sennep·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Kartofler, små
400 g
Honning
1 spsk
Rød balsamico
2 tsk
Gul peber
½ stk
Rødløg
½ stk
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Træspyd
4 stk
Blomkål
1 stykke
Lime
½ stk
Estragon, frisk
½ pk
Piskefløde
1 dl
Sennep
1 tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 667 kcal
- Fedt:
- 31 g
- Kulhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Læg træspydene i koldt vand inden der sættes ingredienser på - så undgår du de brænder
Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Du kan også tilberede i ovn, så skal du tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Læg kartoflerne i en foliebakke og grill på direkte varme ca. 25 min. og vend dem jævnligt. Ovn: Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen med samme fremgangsmåde.
Rør 1 spsk honning, 2 tsk balsamico, 2 tsk olie sammen.
Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær ud i rustikke stykker. Pil løget og skær i brede både. Sæt skiftevis kødstykker, peberfrugt og løgbåde på spyddene og pensl med glasering.
Grill spyddene ca. 8 min. i alt, vend dem jævnligt og pensl evt. igen. Bruger du ovn skal de have samme tid, men nøjes med at vende en gang halvvejs.
Del blomkålen i store buketter. Kog dem dækket med vand tilsat ½ tsk salt i 3 min. Hæld vandet fra.
Skyl lime og riv skallen. Skyl estragon og hak den groft. Rør fløde med estragon, sennep, limeskal og -saft og smag til med lidt salt og peber.
Lige inden servering vendes blomkålen med estragonfløden og serveres til de grillede spyd sammen med grovfritter.
Håber maden smager!