4 dages holdbarhed
Citronstegt kylling med broccolisalat og ovnstegte kartofler
4.04 (253)
Under 40 min
11 Ingredienser
Sprød og lækker kylling med frisk og mild smag af citron. Serveres med en moderne og let broccolisalat samt ovnstegte kartofler.
Sprød og lækker kylling med frisk og mild smag af citron. Serveres med en moderne og let broccolisalat samt ovnstegte kartofler.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Kartofler, små
500 g
Græskarkerner
1 spsk
Broccoli
½ stk
Rasp
4 spsk
Citron
½ stk
Pasteuriseret æg
⅔ bæger
Hvidløg
1 fed
Kyllingebryst
280 g
Rødløg
½ stk
Yoghurt, pære
¾ dl
Rosiner
15 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 686 kcal
- Fedt:
- 13 g
- Kulhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 56 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader. Del kartoflerne, læg på en bageplade med bagepapir. Vend med salt, peber og olie. Bag ca. 20 min.
Rist 1 spsk græskarkerner på en tør pande til de får lidt farve. Læg til side på et stykke køkkenrulle.
Kog vand. Del broccoli i små buketter, skræl stokken og skær i små tern. Hæld kogende vand over og lad stå 2 min. Hæld vandet fra, dryp af i en sigte.
Bland 4 spsk rasp, revet skal af ½ citron, salt og peber i en stor frostpose eller på en stor tallerken. Kom æg i en dyb tallerken, bland med 1 fed presset hvidløg.
Læg kyllingen mellem 2 stykker bagepapir, bank med en kødhammer eller en lille kasserolle, til de er ca. 1 cm tykke over det hele.
Vend kyllingen i æg og læg i posen/på tallerknen med rasp. Vend dem godt. Steg dem i olie på en pande ved god varme 3-4 min. på hver side (de skal være gennemstegte). Når de er ca. halvvejs presses saft af ½ citron over.
Pil og hak ½ løg fint. Vend broccoli med løg, græskarkerner og ¾ dl yoghurt, drys med rosiner.
Server den citronstegte kylling med broccolisalat og kartofler.
Håber maden smager!