Varmrøget makrel med røræg og bønnesalat
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Varmrøget makrel

med røræg og bønnesalat
Ny opskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
En lækker ret med røget makrel, som både er sund og børnevenlig. Du vælger selv om makrellen skal serveres lun eller kold. Tilbehøret kan serveres som en salat eller i separate skåle, så børnene selv kan få lov at blande.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Sennep
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Varmrøget makrel
1 stk
(Fisk)
Kartofler, små
250 g
Grønne bønner
200 g
Skalotteløg
½ stk
Cherrytomater
125 g
Butterbeans
120 g
Purløg
1 drys
Lys balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Dijon sennep
1 tsk
(Sennep, Svovldioxid)
Honning
1 tsk
Æg
2 stk
(Æg)
Mælk
2 dl
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
781 kcal
Fedt:
48 g
Kulhydrater:
46 g
Protein:
42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd grillen (eller ovn på 200 grader), hvis du vil have makrellen lun. Giv den ca.  15 min.
Kog kartofler i letsaltet vand. Lad dem koge op og skru derefter ned til lav varme. Tjek om de er møre efter 15 min.
Nip og kog bønnerne i ca. 4 min. i lidt vand tilsat ½ tsk salt. Hæld dem i en sigte, skyl med koldt vand og lad dryppe af. Tør dem evt. og kom dem i en rummelig skål.
Pil løg og hak det halve fint. Skyl tomater og del dem i halve. Kom løg og tomat i skålen med bønnerne. Del kartoflerne og tilsæt dem til bønnesalaten.
Dræn butterbeans for vand, hæld dem i sigten og skyl dem kort i koldt vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i salaten.
Pisk 2 spsk olie, balsamico, sennep og honning sammen. Smag til med salt og peber og fordel over salaten. Klip lidt purløg over (GEM resten til røræg).
Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt og peber. Varm en pande op med olie el. smør. Kom æggemasse på panden. Skru ned for varmen og rør rundt til æggemassen samler sig.
Skær hovedet af makrellen, del den og fjern benet i midten. Få så mange af de små tynde ben med som muligt. Fjern skindet, del makrellen i mindre stykker og kom den på et fad. Læg røræg på fadet og drys med resten af purløget. Servér med bønne-kartoffelsalat til.
Håber maden smager!