Vegetar
5 dages holdbarhed
Mac&cheese med blomkål
og lækker bønnesalat4.06 (85)
Under 35 min
13 Ingredienser
Den amerikanske klassiker har fået et sundt twist med blomkål og selvfølgelig masser af ost. Serveret med en fyldig salat med 2 slags bønner. Perfekt til en kødfri dag.
Den amerikanske klassiker har fået et sundt twist med blomkål og selvfølgelig masser af ost. Serveret med en fyldig salat med 2 slags bønner. Perfekt til en kødfri dag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mandler·
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Nødder·
- Selleri·
- Sennep·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
- Smør
- Mel
- Kogevand
Blomkål
½ stykke
Rødløg
½ stk
Pasta
150 g
Hvidløg
1 fed
Tanelli ost
1 pakke
Mandelflager
½ pose
Grønne bønner
150 g
Butterbeans
1 dåse
Rødløg
½ stk
Bladselleri
1 stilk
Sennepsvinaigrette
½ pose
Smør
2 spsk
Mel
1½ spsk
Mælk
2½ dl
Kogevand
½ dl
Revet cheddar
50 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 918 kcal
- Fedt:
- 36 g
- Kulhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Bring en stor gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Del blomkålen i mindre buketter. Pil løg og skær det hele i skiver. Kom pastaen i vandet, når det koger. Kog op igen og lad det koge 4 min. Tilsæt blomkål og kog videre 4 min. Kom halvdelen af løget i det sidste min.
Smelt smør i en gryde uden at det bruner. Tilsæt mel og pisk det godt sammen. Tilfør mælk lidt ad gangen og kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Hvis saucen klumper gør det ikke noget, brug en stavblender til at samle den. Den skal ikke blive for tyk, så tilsæt evt. noget af kogevandet. Tilføj revet ost og bland godt, så osten smelter. Smag til med salt og peber.
Hæld pasta, blomkål og løg i en sigte, dryp af og kom det i et smurt ovnfast fad. Krydr med presset hvidløg, salt og peber. Fordel mornaysauce over blandingen og vend det rundt med en ske, så fyldet blandes med saucen. Riv Tanelli ost over og drys med mandelflager. Bag i ovnen ca. 20 min.
Nip imens de grønne bønner og kog 3-5 min. Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og skær i mindre stykker. Skyl bladselleri og skær i tynde skiver. Hæld væden fra butterbeans og skyl. Kom det hele i en skål sammen med resten af løget. Hæld vinaigrette over bønnesalaten og vend sammen.
Servér den bagte Mac & Cheese med bønnesalat.
Håber maden smager!